جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

خوابگاه های ترکیه

اشتراک گذاری در تلگرام
اشتراک گذاری در واتساپ
اشتراک گذاری در توییتر

فهرست مطالب

مسئله خوابگاه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر دانشجویی که قصد مهاجرت دارد می باشد ، علت آن هم تأثیر بسیار مهم محیط زندگی بر عادت‌‌ها و آرامش زندگی شخص است.

همه افرادی که متقاضی اقامت در خوابگاه های ترکیه اند نمی‌توانند در آن‌ها ساکن شوند و باید شرایطی را داشته باشند. این شرایط به شرح زیر هستند:

ثبت نام در دانشگاه‌ها و مؤسسات عالی آموزشی

  1. مؤسسه عالی آموزشی او باید خارج از استان یا شهر محل سکونت دانشجو و خانواده‌اش باشد
  2. نداشتن سوءپیشینه به استثنای محکومیت جرایم غیرعمد و حبس‌های کوتاه مدت تعلیق شده (دانشجویانی که از خارج از کشور انتقالی می‌گیرند، نباید محکومیت بیش از 6 ماه داشته باشند. این مورد به استثنای جرایم غیرعمد است.)
  3. عدم سابقه اخراج از خوابگاه
  4. ارائه اجازه اقامت اخذ شده از مؤسسه آموزش عالی و کپی پاسپورت
  5. شاغل نبودن در شغلی که حقوق آن بیش از یک و نیم برابر حداقل دستمزد ناخالص است.
  6. ارائه گواهی سلامت روانی
  7. متقاضی باید زیر ۳۰ سال سن داشته باشد

ساعت ورود و خروج به خوابگاه ها

  1. خوابگاه های دولتی : ورود حداکثر تا ۱۱ شب و خروج از ۶ صبح به بعد
  2. خوابگاه های خارجی : ورود حداکثر تا ۱۲ شب و خروج از ۶ صبح به بعد

انواع خوابگاه در ترکیه بر اساس هزینه

خوابگاه های کشور ترکیه از نظر هزینه ای به سه دسته کلی دولتی، خوابگاه های نیمه خصوصی، خوابگاه های واکیف و خوابگاه های خصوصی و… تقسیم میشوند.

خوابگاه های دولتی: خوابگاه های دولتی ترکیه توسط سامانه Turkiye.gov.tr قابلیت ثبت درخواست دارند و پس از بررسی هایی مبنی بر شرایط، رتبه قبولی شما، رشته تحصیلی شما و میزان ظرفیت حال حاضر آن خوابگاه از طریق همین سامانه به دانشجو اعلام میشود که مشمول دریافت خوابگاه دولتی هست یا خیر؛خوابگاه های دولتی تحت نظر سازمان KYK هستند و هزینه حدودی آنها بصورت شهریه ماهانه دریافت میشود که مبلغی حدود 200 لیر برای آن در نظر گرفته شده. باید بدانید این مبلغ ممکن است برای برخی شهر ها و برخی خوابگاه ها کمی متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: دکترای روانشناسی در ترکیه

خوابگاه های دولتی ترکیه با پرداخت هزینه کمی میتواند از صبحانه و نهار این خوابگاه ها نیز استفاده کنید. برای نهار مبلغی حدود ۶ لیر و برای صبحانه حدود ۲ لیر دریافت میشود.در نظر داشته باشید خوابگاه های دولتی در هر اتاق خود حتی تا ۸ نفر را هم پذیرش میکنند که همین موضوع یکی از معایب این خوابگاه هاست.

خوابگاه های نیمه خصوصی: این خوابگاه ها نیز تحت نظر سازمان KYK یا اداره کل موسسات اعتباری دانشجویی و خوابگاهی به دانشجویان اهدا میشوند.شرایط اخذ این دسته از خوابگاه ها دقیقا مشابه با خوابگاه های دولتی ترکیه است و در واقع زمانی نیاز میشود که شما در این دسته از خوابگاه ها اقامت کنید که خوابگاه های دولتی ظرفیت نداشته باشند.هزینه شهریه ماهانه این خوابگاه ها چیزی ما بین ۲۲۰ الی ۳۵۰ لیر است که بسته به شرایط خوابگاه، موقعیت مکانی آن و مواردی از این دست ممکن است کم یا زیاد شود.برای ثبت درخواست خوابگاه نیمه خصوصی در ترکیه باید از طریق پرتال E Devlat به نشانی Turkiye.gov.tr اقدام کنید و پاسخ درخواست شما نیز از همین سامانه اعلام میشود.

خوابگاه های خصوصی: در شهر هایی که در آن دانشگاه های دولتی و یا خصوصی احداث شده اند برای رفاه هرچه بیشتر دانشجویان خوابگاه های خصوصی احداث شده است که عموما کیفیت مناسب تر و در کل سازه های بهتری برای اسکان دارند.اتاق های این خوابگاه ها میتواند ظرفیتی از ۱ نفر تا ۴ نفر داشته باشند و عوامل بسیاری نظیر خدمات قابل ارائه خوابگاه، محلیت آن، ظرفیت اتاق مورد نظر، دسترسی به دانشگاه و… میتواند قیمت شهریه ماهانه این خوابگاه ها را تغییر دهد.اما به طور کلی برای اخذ یک اتاق ۴ تخته چیزی حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ لیر، برای اتاق دو تخته ۱۹۰۰-۲۱۰۰ لیر و برای اتاق ۱ تخته حدود ۲۵۰۰ لیر باید پرداخت شود.خدمات زیاد این خوابگاه ها قیمت بالای آن را تا حدی توجیه میکند. نظافت هفته ای دوبار اتاق ها، صبحانه رایگان، چای و قهوه رایگان، سالن های مطالعه، امکان دریافت نهار و شام با هزینه معقول و… همگی از این موارد هستند.

این پست را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *